Tuinkamer inrichten

Het inrichten van een tuinkamer is een belangrijk onderdeel om deze comfortabel te maken. Hier zijn enkele tips en trends voor het inrichten van uw tuinruimte. Besteed allereerst aandacht aan de vloer. Gebruik een buitentapijt om warmte te creëren en de uitstraling van uw tuin te verbeteren – zonder een tapijt ziet u alleen maar saaie tegels, en dankzij een tapijt komt het beter tot zijn recht. Een comfortabele bank en stoelen zijn essentieel voor elke tuinkamer. Of uw stijl nu modern of rustiek is, u wilt op warme avonden kunnen ontspannen met vrienden in de nieuwe aanwinst. Gelukkig zijn er steeds meer comfortabele eetkamerstoelen verkrijgbaar. Deze zouden perfect zijn voor een kleine tuinkamer. Accessoires kunnen de inrichting van uw tuinkamer compleet maken. Gebruik bijvoorbeeld zachte kussens en dekens zodat het voelt als een echte leefruimte.

Deze trend is dit jaar enorm populair, en terecht – ze zorgen voor extra warmte. Om uw tuinkamer af te maken hangt u schilderijen op en zet u wat kaarsen op tafel. Om u nog meer van de sfeer van uw tuinkamer te laten genieten, is het belangrijk om de natuur in deze ruimte te weerspiegelen. Zo ervaart u het buitengevoel en haalt u planten in huis. Het installeren van natuurlijke vloermaterialen zoals hout kan een buitengevoel creëren dat onverwacht is in een binnenruimte. Plaats bijvoorbeeld een steigerhouten tuintafel om uw moderne kamer meteen wat groene elementen te geven.

Feest vieren op de veranda

Ik ben zo graag buiten, dat ik me na een dag in huis opgesloten voel. Ook al kan ik alleen maar een paar minuten mijn hoofd uit het raam steken en frisse lucht inademen, het is beter dan niets! Ik heb niet altijd tijd om naar buiten te gaan voor een wandeling, en ik ga al helemaal niet graag de straat op. Dus bedachten mijn man en ik een tussenoplossing: we bouwden een veranda, waar u zowel van de zomerse frisse lucht als van de winterse kou kunt genieten zonder het huis te hoeven verlaten.

Nu het richting de winter gaat, is mijn favoriete plek buiten de veranda. Met een paar goede kachels kunt u er zelfs op koude dagen een gezellig uurtje doorbrengen. Er stonden een paar warme, comfortabele stoelen met schapenvachtkleding en een stevige houten tafel voor de warme chocolademelk. Tijdens de avonden buiten verlichtten weerbestendige lantaarns de ruimte op een uitnodigende manier die het onmogelijk maakte te vertrekken zonder verwend te worden door totale ontspanning!

Stijlen veranda’s

Er zijn vele soorten veranda’s, van klassiek veranda tot strak en minimalistisch. Ze kunnen worden gebouwd met aluminium of schuifdeuren, dus het is belangrijk om er een te kiezen die goed bij uw tuin past.

Het soort hout dat u gebruikt om uw hut te bouwen kan variëren. U wilt bijvoorbeeld een zeer duurzame soort zoals eikenhout, maar er zijn ook goedkopere soorten verkrijgbaar. Als u een minder dure houtsoort kiest, is het belangrijk rekening te houden met de kosten die het regelmatige onderhoud van de veranda met zich meebrengt.

Hou rekening met het volgende

Als u een veranda aan uw huis wilt bouwen, moet u ervoor zorgen dat er voldoende ruimte voor is. Hoewel een grote tuin ideaal is, hoeft u zich geen zorgen te maken als dit niet mogelijk is – echte veranda bouwers kunnen zelfs op kleinere oppervlakken prachtige ruimtes creëren. Natuurlijk moet u rekening houden met de stand van de zon en het licht in uw veranda. De veranda bouwer weet daar veel meer van dan wie ook – u kunt hem alles vragen over de wensen voor uw nieuwe plek.

Inrichting veranda

De stijl van het meubilair dat u voor uw veranda kiest, is natuurlijk geheel aan u. U kunt kiezen voor een grote loungeset of slechts een paar klassieke stoelen- of als u vaak met het gezin buiten eet, is een extra grote eettafel zinvol. Bij het inrichten van uw veranda kunt u het beste rekening houden met het ontwerp in tuinstijl. Al te kleurrijke veranda’s kunnen opzichtig en misplaatst lijken wanneer ze worden omringd door een zeer natuurlijk landschap; te veel neutrale kleuren kunnen een sierlijke tuinsetting overweldigen. Door accessoires te gebruiken om een consistente look te creëren, kunt u de ruimte in uw veranda verenigen en in evenwicht brengen. Buitenhaarden maken het mogelijk om ook bij koud weer van het buitenleven te genieten. Met een van deze toevoegingen op uw terras kunt u zelfs tijdens de koudste nachten comfortabel buiten ontspannen.

https://www.goudenhameroverkappingen.nl/

Inhoudsopgave