Keramische wandtegels, zowel praktisch als prachtig

Ben je op zoek naar nieuwe wandtegels, voor bijvoorbeeld in de badkamer of keuken? Dan zijn keramische wandtegels natuurlijk de meest voor de hand liggende optie. Ze zijn namelijk super makkelijk schoon te maken, absoluut kleurvast en ze slijten vrijwel niet. Ze kunnen dus een leven lang mee, mits je kiest voor een tijdloos design dat je ook over tien jaar nog mooi vindt. En dat is lastig, want je wilt natuurlijk tegelijkertijd een hippe en trendy badkamer. Gelukkig zijn keramische wandtegels er in ontzettend veel soorten, maten en kleuren, waardoor het niet moeilijk moet zijn om de juiste te vinden.

De voordelen van witte wandtegels

Ben je specifiek op zoek naar een super tijdloze wandtegel? Dan kun je natuurlijk niet om witte wandtegels heen. De kleur wit is namelijk van alle tijden, en is bovendien goed te combineren met vloertegels in allerlei andere kleuren. Of je nu kiest voor een grijze, bruine of zelfs blauwe vloertegel, witte wandtegels passen altijd.

Als je het prettig vindt om voor een witte badkamerwand te gaan, maar je wilt wel iets origineels, dan kun je voor een bijzondere vorm gaan. Kies bijvoorbeeld voor een stijlvolle metrotegel of een tegel in hexagonvorm. Super origineel, maar doordat je voor de witte variant kiest toch heel tijdloos en neutraal.

Mozaïek tegeltjes voor op de wand

Een wandtegel die maar niet aan populariteit lijkt te verliezen is de mozaïek tegel. Dit is een vierkant tegeltje dat bestaat uit allerlei kleinere vierkantjes, waartussen je voegmiddel aanbrengt. Dit geeft een heel bijzonder effect, al die piepkleine tegeltjes. Je ziet het vaak in Turkse badhuizen, maar ook in andere spa’s en luxe zwembaden. Met keramische mozaïek tegeltjes haal je deze luxe uitstraling naar je eigen badkamer.

Betonlook tegels van keramiek

Een andere, tevens zeer populaire variant op de keramische wandtegel is de betonlook tegel. Beton heeft een industriële uitstraling, wat perfect is voor een minimalistische keuken of badkamer. Beton is echter niet zo’n comfortabel materiaal, vandaar dat veel mensen kiezen voor keramische betonlook tegels. Of je nu voor wat duurdere of juist goedkope tegels met betonprint gaat, je haalt er een prachtige, neutrale tegel mee in huis die de ruimte in één klap een industrieel tintje geeft.

Keramische tegels met Portugese patronen

Zoek je een hele bijzondere wandtegel, die zowel tijdloos als trendy is? Met Portugese tegeltjes kun je werkelijk alle kanten op. Deze tegels zijn voorzien van allerlei grafische patronen, die al honderden jaren worden toegepast. Je ziet dit soort prints opvallend vaak in Portugal, hoewel ze ook in Spanje erg populair zijn. Ze zijn zeer geschikt als wandtegel, maar staan doorgaans het mooist bij een hele neutrale vloer. Of andersom natuurlijk.

Inhoudsopgave