Het geschikte hekwerk voor een geweldige tuin

Wanneer je jouw tuin onder handen gaat nemen, denk je waarschijnlijk aan het opknappen van het terras, het plaatsen van planten en bloemen en het aanleggen van een mooi grasveld. Het hekwerk van je tuin is misschien een van de laatste dingen waar je aan denkt, als je er überhaupt al aan denkt. Maar toch kan je jouw tuin nóg mooier maken wanneer je kiest voor een geschikt hekwerk. Daarnaast zorgt een hekwerk natuurlijk ook voor privacy. En wanneer je huisdieren hebt die vrij rond mogen lopen in de tuin, beschermt een hekwerk de dieren en zorg je ervoor dat ze niet ontsnappen. In dit artikel beschrijven we de verschillende opties wanneer het aankomt op hekwerken en benoemen we waar je nog meer op moet letten bij het maken van je keuze.

De verschillende soorten hekwerken

Wanneer je een hekwerk wilt plaatsen in je tuin, heb je keuze uit verschillende soorten hekwerken. Deze hekwerken verschillen onder andere in de manier hoe ze gebouwd zijn, het materiaal en de uitstraling. We nemen de drie opties door en benoemen enkele voordelen van de hekwerken.

Dubbelstaaf hekwerk

Een dubbelstaaf hekwerk is een goede optie als je op zoek bent naar iets dat zowel stevig als stijlvol is. Dit type hekwerk heeft twee horizontale balken die zijn verbonden door verticale palen. Het dubbelstaaf ontwerp maakt het hek beter bestand tegen wind-en weersomstandigheden schade, en het zorgt ook voor een strakke, moderne uitstraling.

Piket hekken

Een ander type hek die te overwegen is, is een piket hek. Piket hekken zijn een klassieke keuze voor veel huiseigenaren. Daarnaast voegen ze een vleugje charme toe aan een woning. Deze hekken zijn meestal gemaakt van hout of vinyl. Piket hekken zijn voorzien van gelijkmatig verdeelde verticale lamellen die zijn bevestigd aan horizontale balken. Piket hekken zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van hoogten, zodat je het hek kunt kiezen die het beste past bij jouw behoeften.

Ketting-link hekken

Een ketting-link hek kan de juiste keuze voor jou zijn als je op zoek bent naar een goedkope omheining optie. Ketting-link hekken zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal. Deze hekken zijn ontworpen om de gewenste veiligheid te bieden, terwijl nog steeds licht en lucht doorlaat. Deze hekken worden meestal gebruikt in commerciële instellingen, maar ze kunnen ook worden gebruikt in in je tuin. Het belangrijkste voordeel van een ketting-link hek is dat het goedkoop is. Het nadeel van een ketting-link hek is dat het niet zo esthetisch als andere soorten hekken is, daardoor is dit de minste keuze wanneer je jouw tuin helemaal wilt opknappen.

Waar je ook op moet letten

Waar er tijdens de verschillende opties al werd gekeken naar het materiaal dat wordt gebruikt of de stijl die het hekwerk kan hebben, is er nog iets waar je op moet letten. Zo is een van de belangrijkste dingen om te overwegen de grootte van de omheining. Zorg ervoor dat je jouw tuin meet voordat je een hekwerk koopt. Maar meet ook hoe hoog het hekwerk moet zijn, je wilt niet een hekwerk plaatsen die te laag is.

De tijd nemen om de juiste omheining voor je tuin te kiezen kan al een wereld van verschil maken. Met een beetje planning, kun je eindigen met een hek dat er geweldig uitziet en dat meegaat voor de komende jaren.

Met dank aan Resifence.nl

 

Inhoudsopgave