Waar let je op bij de aanschaf van een trampoline met veiligheidsnet?

Trampolines zijn er in verschillende soorten en maten. Ze zijn er om te worden ingegraven of op poten. Ingegraven of op poten kun je ze zonder of met veiligheidsnet kopen. Meestal wordt er bij de trampoline op poten standaard een veiligheidsnet meegeleverd. Qua formaat zijn ze rond of rechthoekig. Waar let je nu eigenlijk op bij de aanschaf van een trampoline met veiligheidsnet? De bedoeling is natuurlijk dat er veilig gebruik van kan worden gemaakt. Het materiaal moet degelijk en sterk zijn.

Grootte van de trampoline

Allereerst kijk je naar de grootte van de trampoline. Wat is de gewenste grootte en vorm van aanschaf? Daarbij kijk je ook naar de grootte van de tuin. In een groter tuin past nu een keer een grotere trampoline. Een grotere trampoline is dan wel weer duurder in aanschaf dan eentje van iets kleiner formaat.

Het net van de trampoline

Het net van de trampoline kan aan de buitenkant van de rand zitten of aan de binnenkant. Aan de buitenkant wordt de opening vaak afgesloten met klittenband of een rits. Een rits is erg gemakkelijk te sluiten. Wanneer het net aan de binnenkant van de rand zit, zit er vaak een sluis in die niet apart afgesloten hoeft te worden.

Veilig gebruik van het net en de trampoline

Zorg dat het net van de trampoline te allen tijde gesloten is tijdens gebruik, dit om ernstige ongelukken te voorkomen. Bij een trampoline waarvan het net niet gesloten is, valt het vaak niet op dat de sluiting gewoon los is. Bij gebruik kan dan worden vergeten dat het net nog gewoon open is. Wanneer dan wordt vertrouwd op een gesloten net en deze open blijkt te zijn, kan je alsnog van de trampoline vallen, met alle gevolgen van dien.

Vervangen van het veiligheidsnet

Het veiligheidsnet vervang je wanneer er een scheur in zit. In de meeste gevallen heeft het veiligheidsnet een levensduur van zo’n vijf jaar. De palen van het net slijten vrij weinig. Alleen het gaas van het net dient ongeveer elke vijf jaar vervangen te worden.

Er zijn diverse merken trampolines te koop. Door even goed te zoeken op internet, kun je een keuze maken uit merk, grootte en prijs. Het blijft verstandig om altijd toezicht te houden wanneer er van de trampoline gebruik wordt gemaakt, maar dan heb je er meestal ook veel plezier van!

Inhoudsopgave