Wist jij deze 5 verrassende feitjes over ingegraven trampolines?

Tussen de bloemen en het groene gras kan een trampoline in de grond een bron van plezier en beweging zijn voor het hele gezin. Maar er zijn een aantal feitjes over deze ingegraven springtoestellen die je misschien nog niet kent. Hieronder ontdek je vijf verrassende aspecten die jouw kijk op ingegraven trampolines wellicht veranderen.

Veiligheid voorop

Een van de grootste voordelen van een trampoline die met zorg in de grond is verwerkt, is de verhoogde veiligheid. Doordat de springmat op gelijke hoogte met de grond ligt, verklein je het risico op valpartijen. Mocht je toch een misstap maken, dan is de val veel minder hoog dan bij een trampoline op poten. Dit maakt het springen toegankelijker en veiliger voor jonge kinderen en geeft ouders een geruster gevoel.

Integratie in je tuinontwerp

Een ingegraven trampoline kan naadloos worden geïntegreerd in het ontwerp van je tuin. In tegenstelling tot een trampoline op poten, die vaak een prominente en soms storende plek inneemt, kan een ingegraven model subtiel worden weggewerkt. Het kan zelfs een esthetische aanvulling zijn op je tuinlandschap. Met de juiste beplanting en tuinaccessoires creëer je een harmonieus geheel waarin de trampoline bijna onzichtbaar is.

Duurzaamheid en onderhoud

Misschien minder voor de hand liggend, maar ingegraven trampolines zijn vaak duurzamer en vereisen minder onderhoud dan hun bovengrondse tegenhangers. Doordat ze beschermd zijn tegen wind en weersinvloeden, slijten de materialen minder snel. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het verankeren van de trampoline bij sterke wind, wat bij bovengrondse modellen wel het geval kan zijn.

Geluidsdemping

Een ingegraven trampoline biedt een onverwacht voordeel op het gebied van geluidsoverlast. Doordat de trampoline op grondniveau ligt, worden de geluiden van het springen gedempt. Dit is vooral prettig in dichtbevolkte woonwijken, waar je buren wellicht minder gecharmeerd zijn van het constante gebonk van een trampoline.

https://www.trampolines.be/

Inhoudsopgave