Je tuin komt tot leven met een Douglas schommel

Smetteloze bloembedden en gazons en onstuimige kinderen gaan niet samen – maar niets brengt een tuin meer tot leven als luidruchtige spelletjes en veel gelach dankzij een Douglas schommel.
De meeste volwassenen denken met liefde terug aan hun schooltijd in de pauze. Deze gelegenheden om de beperkingen van het klaslokaal achter je te laten en op zoek te gaan naar een nieuw speelavontuur zijn herinneringen die je voor altijd koestert. Gelukkig kan dat nu ook in je eigen achtertuin. En dat is ook hard nodig.

De kinderen van vandaag worden overstelpt met een overvloed aan activiteiten en minder mogelijkheden om buiten te spelen. Videospelletjes, TV, naschoolse activiteiten en een toenemende focus op academische vakken hebben geleid tot het verdwijnen van speelplaatsen en speeltijd. Deze vermindering van vrij spel kan een negatieve invloed hebben op de ontwikkeling van kinderen. Een eigen speeltoestel van Douglas hout mét schommel in je eigen tuin geeft kinderen de mogelijkheid hun energie op de juiste manier kwijt te raken.
Ze kunnen zichzelf zijn en hun plezier uiten terwijl ze cruciale cognitieve, fysieke, sociale en emotionele vaardigheden ontwikkelen.

Kinderen leren niet alleen in de schoolbanken

Spelen is een spontane activiteit die kinderen van nature willen doen omdat ze plezier willen hebben. Het spelen is een essentieel aspect van leren. Als kinderen spelen, verwerven ze een grote verscheidenheid aan vaardigheden:

  • Coördinatie
  • Motorische vaardigheden
  • Cognitieve vaardigheden
  • Sociaal bewustzijn
  • Taal
  • En nog veel meer

Spelen wordt gevoed door de nieuwsgierigheid van een kind. Naarmate een kind groeit, wordt zijn spel complexer. Zonder te kunnen spelen, wordt het vermogen van kinderen om zich te ontwikkelen en te leren belemmerd. Net zoals eten en slapen essentieel zijn voor de gezondheid van een kind, is spelen dat ook.

Een speeltoestel van Douglas hout mét schommel is dan ook de perfecte plek voor kinderen om vrij te spelen. Gestructureerd spel – met inbegrip van sport of georganiseerde activiteiten – verschilt van vrij spel. Wanneer kinderen op een speeltoestel spelen, geven verschillende structuren en ruimtes hen de vrijheid om te kiezen hoe ze willen spelen. Ze kunnen hun eigen natuurlijke neigingen verkennen, omgaan met leeftijdsgenootjes en hun creatieve instincten prikkelen.

 

Inhoudsopgave