Leuke inspiratie voor kasten in je woonkamer

Wanneer de meeste mensen een woning inrichten, dan besteden ze de meeste tijd en aandacht aan de woonkamer. Dat is ook niet zo gek, dit is voor veel mensen namelijk de plaats waar ze de meeste tijd doorbrengen. In de woonkamer heb je natuurlijk graag de nodige opbergruimte. Maar hoe kies je dan een leuke kast voor in je woonkamer? In dit blog helpen we je graag met leuke tips en inspiratie. Lees snel verder!

Verschillende kasten voor in de woonkamer

Wanneer je een kast gaat uitkiezen voor in je woonkamer dan heb je de keuze uit allerlei verschillende soorten en stijlen. We zullen iedere soort voor je toelichten om je te helpen bij het maken van je keuze. Ook zijn er een aantal andere dingen om rekening mee te houden wanneer je een kast voor je woonkamer gaat uitzoeken:
– Hoe groot mag de kast zijn? Dit hangt af van de afmetingen van je woonkamer.
– Wat is je budget?
– Past de kast bij de rest van je interieur? Let zowel op de stijl als de kleuren in het interieur van je woonkamer.

De vakkenkast

Een vakkenkast heeft meestal weinig tot geen afgesloten opbergvakken. Dit soort kasten zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende materialen. Een metalen vakkenkast kan zorgen voor een industriële look, terwijl een neutrale witte vakkenkast juist een minimalistisch effect kan creëren. Een vakkenkast wordt vaak gebruikt als boekenkast en voor het tentoonstellen van foto’s, souvenirs en mooie woondecoratie. Deze vakkenkasten kan je vergelijken met open kasten en zijn ook mooi om bepaalde items, zoals souvenirs, tentoon te stellen. 

De metalen kast

Metalen kasten zijn al een tijdje een trend op woongebied, en ze lijken voorlopig nergens heen te gaan! Deze dichte kasten hebben een stoere, vintage uitstraling. Vooral als je kiest voor een kast die eruitziet als een locker. Het voordeel van deze kasten is dat ze veel bergruimte hebben en dat je spullen echt uit het zicht staan wanneer je ze in deze kast zet. Vind je zo’n metalen kast erg robuust in je interieur? Dan kun je ook voor een kleiner model kiezen of er een mooie plant op zetten.

Woonkamer

Het dressoir

Dressoirs zijn lage of middelhoge kasten die we vaak terug zien in woonkamers. Omdat ze niet zo hoog zijn, komen ze minder massief over en nemen ze minder ruimte in beslag dan andere soorten kasten. Ze hebben iets minder bergruimte, maar het voordeel is dat je de bovenkant van een dressoir mooi kunt stylen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schilderij, lamp of bloemen in een vaas.

De vitrinekast

Een vitrinekast is een kast om mooie spullen in tentoon te stellen. De meeste vitrinekasten bestaan uit een combinatie van een dicht gedeelte en een deel met deuren van glas. Deze combinatie van gesloten opbergruimte en kastruimte met een glazen deur is voor veel mensen ideaal. Zo kun je achter de dichte deuren bijvoorbeeld je bordspellen opbergen en achter glas je favoriete woonaccessoires. 

Heb je een keuze gemaakt? Bespaar dan tijd en bestel een mooie kast bij een online meubelwinkel

Inhoudsopgave