Drie tips voor een constructief uitstapje

Je wilt er een dagje uit, maar tegelijk ook ideeën opdoen en wellicht wat zaken wegstrepen op je to do-lijstje. Zogezegd het ‘onaangename’ met het aangename combineren, al is ‘onaangename’ in dit geval overdreven uitgedrukt. Hoe dan ook kan je dagje uit op allerlei manieren constructief zijn. Denk eens aan het inrichten van je huis of je boodschappen, en je laat je overal in het land inspireren tijdens gezellige dagtrips.

FloorHouse in Turnhout

Aan de Steenweg op Gierle vind je het vloerenparadijs van Vlaanderen: FloorHouse.be in Turnhout. Van kurk tot betaalbaar laminaat en van klassiek parket tot decoratieve vloertegels, er is een uitgebreid assortiment om je hele huis van een nieuwe vloerbedekking te voorzien. Eindelijk zet je een stap om je lang gekoesterde wens te realiseren: een volledige makeover van je woning, waarvoor de vloer de basis vormt. Met maar liefst keuze uit meer dan 2000 vloeren is FloorHouse een echt uitstapje, want je raakt er niet uitgekeken. Je komt thuis met een nieuwe vloer of in ieder geval vol inspiratie daarvoor, maar je hebt ook het gevoel dat je wat nuttigs hebt gedaan. Bovendien is Turnhout natuurlijk een leuke stad om daarna te bezichtigen.

Kringlopen, een nieuw werkwoord

In Tilburg, net over de grens, zijn de twee kringloopwinkels Kringloop Tilburg en La Poubelle veelvuldig getipte shop-walhalla’s. Wat ga je eigenlijk allemaal neerzetten op je nieuwe vloer(en)? De trend van deze eeuw is vintage en old school, en dat combineert mooi op welke vloer dan ook. Dwaal langs de vele meubels, accessoires en bijzondere items waarmee je je huis van een hippe look voorziet. Het is nog geen officieel Nederlands werkwoord, het zogenaamde kringlopen, maar dat zal niet lang meer duren. De kringloopwinkel is goed voor diverse soorten duurzaamheid: voor het milieu, je portemonnee en ook voor de carrière van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tevens is het werk dat er verricht wordt een nuttige en leuke dag invulling voor vrijwilligers. Een dagje kringlopen is dus gezellig, trendy en constructief.

Rondje boodschappen doen in andere plaatsen

Vind je boodschappen doen vervelend? Stippel dan eens een andere fiets- of autoroute uit dan je gebruikelijke rondje en haal een of twee gemeentes verderop je weekvoorraad. De positieve prikkels van eenzelfde supermarkt in een andere stad of dorp en vooral de andere omgeving geven nieuwe energie, terwijl je qua budget niet uit je comfort zone gehaald wordt. Zo maak je van boodschappen doen een gezellig uitje. Laat staan wanneer je eens een andere keten uitprobeert. Of voor een weekmarkt kiest. Je verrijkt er je blik mee, zowel op het aanbod van koopwaar als op je provincie. Over duurzaam en constructief gesproken!

Inhoudsopgave