Voordelen van wonen in een tiny house

Zonder twijfel zijn er veel klimaatvriendelijke voordelen verbonden aan kleiner wonen en in een tiny house gaan wonen. Ook kun je besparen op financiën en je comfortabel verplaatsen zonder je zorgen te hoeven maken over de grootte van je huis.

Statistieken laten zien dat meer mensen het idee van wonen in tiny homes omarmen. Hier kijken we naar enkele manieren waarop het wonen in een tiny house je leven positief kan beïnvloeden.

 

Wat zijn tiny houses?

Voordat we in de voordelen van tiny homes duiken, laten we eerst kijken naar wat een huis kwalificeert om tiny home genoemd te worden. De meeste van deze huizen zijn gebouwd op stalen sleden die niet alleen het bouwproces vergemakkelijken, maar ook het vervoer vergemakkelijken.

De huizen hebben frames en hun muren en vloeren zijn geïsoleerd. Afhankelijk van je behoeften kun je een open keuken/woongedeelte en een complete badkamer in je tiny home hebben. Met de vele beschikbare ontwerpen kun je er een kiezen die aan je behoeften voldoet.

 

De voordelen van wonen in een tiny house

 

1. Er worden minder materialen gebruikt

Zoals hun naam al zegt, nemen tiny houses minder dan 400 vierkante meter ruimte in beslag. Het gemiddelde huis neemt tot 2.461 vierkante meter in beslag. Als je de twee vergelijkt, zul je merken dat de materialen die gebruikt zijn om een gemiddeld huis te bouwen, gebruikt kunnen worden om tot vijf tiny homes te maken.

Als je met minder materialen bouwt, betekent dit dat je ook minder materialen nodig hebt voor renovaties en elke andere vorm van onderhoud.

 

2. Je bespaart meer

Gezien het feit dat je niet veel materialen nodig hebt om een tiny home te bouwen en te renoveren, betekent dit dat je niet veel hoeft uit te geven. Dit betekent dat je meer kunt besparen en je financiële doelen gemakkelijk kunt bereiken.

 

3. Schoonmaken is gemakkelijk

Niemand vindt het leuk om het huis schoon te maken! Gelukkig geeft een tiny home je de beste vorm van alternatief wonen. Het huis schoonmaken is heel gemakkelijk en kost minder tijd.

4. Leef je droom

Vergeet de naam, je kunt groots leven in een tiny house! Je kunt een perfect leven leiden in een tiny home zonder je zorgen te hoeven maken over je hypotheekleningen. Door meer geld te besparen kun je de dingen kopen die je gelukkig maken en van het leven genieten.

5. Minder rommel

Tiny homes zijn milieuvriendelijk. Een tiny home zorgt ervoor dat je alleen de dingen hebt die je nodig hebt. Dit betekent dat er minder afval zal zijn dat het milieu schaadt. Groen gaan met tiny homes is ook moeiteloos.

Voor minder dan €40.000 kun je een geweldig huis krijgen met alles wat je nodig hebt. Van de woonkamer tot de keuken en de badkamers, je krijgt geweldige ontwerpen om uit te kiezen.

 

6. Het is veiliger

 

Tiny houses worden minder snel slachtoffer van inbraken. Veel inbrekers denken namelijk dat er niet veel te halen valt. Ze verwachten namelijk niet dat er een gigantische televisie, crosstrainer of ander groot duur materiaal te stelen valt. Hoewel een goed huis alarm is aangeraden, is de kans op inbraak veel kleiner.

Conclusie

Tiny homes zijn je beste alternatieve woonoplossing. Ze zijn betaalbaar, gebruiken minder materialen, schoonmaken is gemakkelijk, en je kunt er je beste leven mee leiden. Ze bieden betaalbaar wonen. Degenen die zulke prefab containerwoning bouwen hebben niets dan lof voor het dak boven hun hoofd.

 

https://www.modulehome.be

Inhoudsopgave