Voor iedere stijl is er een speelhuisje voor in de tuin

Wanneer je op zoek gaat naar een speelhuisje voor in de tuin, merk je dat je een groot aanbod aan diverse ontwerpen hebt. Van verschillende kleuren, hoogtes en afmetingen tot speelhuisjes met een glijbaan, een zandbak of een schommel. Bij het maken van de keuze kun je kijken hoeveel ruimte je in de tuin hebt voor een speelhuisje. Vervolgens ga je nadenken over wat je uit wil geven aan een speelhuisje voor in de tuin. Je kunt het ontwerp van het huisje baseren op jouw smaak en wat je mooi in de tuin vindt passen, of je kijkt naar wat je kindje mooi zal vinden. Je kunt je kind ook in het proces betrekken door een selectie te maken van een aantal speelhuisjes. Vervolgens kun je jouw kind de knoop laten doorhakken. Zo hebben jullie samen een keuze gemaakt voor het speelhuisje voor in de tuin. 

Hoe veilig is een speelhuisje in de tuin

Speelhuisjes zijn erg veilig en worden ook alleen verkocht als ze grondig zijn getest. Het is hierbij wel van belang dat de montage van het speelhuisje volgens de handleiding gedaan wordt. Let erop dat er geen spijkers of schroeven uitsteken en volg de stappen op zoals ze zijn beschreven. Alleen zo kun je een stevig en robuust speelhuisje voor je kind bouwen. Alles wat je nodig hebt om het speelhuisje in elkaar te zetten wordt meegeleverd. Daarnaast zijn de meeste speelhuisjes gemaakt van FSC-hout wat niet zal splinteren. Ook wordt hout niet extreem warm in de zomer waardoor een houten speelhuisje over het algemeen wat veiliger is dan een plastic huisje. Toch kunnen kinderen zich bezeren of vallen tijdens het spelen. Daarom is het aan te raden om in de buurt te blijven wanneer de kinderen met het speelhuisje gaan spelen. Zo weet je zeker dat alles goed gaat en staat de veiligheid altijd voorop.

Een eigen plekje voor je kind

Een speelhuisje biedt een eigen plekje voor je kind waar hij of zij lekker kan spelen. Door het speelhuisje in de buitenlucht te plaatsen komt je kind vaker buiten wat gezond is. Om het helemaal af te maken kun je het speelhuisje in een leuke opvallende kleur verven of je kunt het huisje van binnen decoreren. Zo voeg je een klein keukentje toe of zet je stoeltjes neer. Zo heeft je kind altijd een eigen plekje waar hij of zij rustig kan gaan spelen of waar vriendjes en vriendinnetjes uitgenodigd kunnen worden. Een speelhuisje zorgt voor urenlang speelplezier. Door de fantasie van kinderen zullen ze niet snel uitgekeken raken op hun huisje wat zorgt voor jarenlang gebruik van het speelhuisje.

Inhoudsopgave