Hoe hang je je gordijnen het mooiste op?

Lange gordijnen kunnen je ruimte extra groot laten lijken, maar kies je de verkeerde afmeting dan kan je ruimte in een keer een stuk kleiner lijken. Niemand wil zijn kamer kleiner doen laten lijken door de verkeerde keuzes te maken. Lees daarom verder om de beste tips te krijgen over welke afmeting voor je gordijnen het meest geschikt zijn.

Gordijnen op de volle lengte

Om je ruimte hoogte te geven kun je je gordijnen tot aan de grond door laten lopen. Laat je gordijnen vanaf het plafond beginnen om nog meer hoogte te creëren. Hang je het gordijn net boven je raam tot aan de grond kun je een wat beknopter gevoel krijgen. Gebruik dus de volledige lengte om een extra hoge kamer te creëren.

Volle plooien

Voor een volle uitstraling is het mooi als er je gordijn veel plooien heeft, ook als het gordijn dicht zit, dit geeft namelijk een luxe uitstraling. Gordijnen zijn er in vele plooi soorten te krijgen. Zo kun je voor een enkele of dubbeleplooi gaan, dit geeft meestal een wat hardere uitstraling van het gordijn. Kies je voor een wave plooi dan krijg je een wat rustigere uitstraling.

Dubbele gordijnen

Kies voor een overgordijn in combinatie met een vitrage. Zo krijg je meerdere lagen stof wat een luxe uitstraling geeft. Het transparante gordijn kun je overdag dicht laten zitten om privacy te creëren. Voor volledige verduistering kun je het overgordijn ook dicht doen. Deze dubbele lagen helpen ook nog eens je ruimte isoleren, ze houden tocht tegen maar ook op een warme zomerdag de zonnestralen.

Gordijnroede of een rail

Heb je een wat klassieker interieur kan een gordijnroede mooi staan, hier hang je het gordijn aan doormiddel van inslagringen. Kies voor een eindkap die in jouw interieur past voor een mooi geheel. Kies je voor een gordijnrail, zul je deze niet zien wanneer het gordijn dicht zit aangezien het gordijn iets over de rail valt. Dit kan in je interieur een wat stoerdere uitstraling geven. Wil je wel graag een roede zien maar geen inslagringen? Kies dan voor een railroede, hier kun je net als een rail zelf kiezen wat voor plooi je wilt zien.

 

https://www.raamdecoratie.com

Inhoudsopgave