Next-level veiligheidsniveau

ŠKODA Motorsport heeft een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan zijn successen in de rallywereld. Na maanden van ontwikkeling en uitgebreide tests heeft ŠKODA Motorsport de compleet nieuwe ŠKODA FABIA RS Rally2 geïntroduceerd.

Next-level veiligheidsniveau

Het chassis van de nieuwe-generatie FABIA productieauto, op basis van het MQB-A0-platform van de Volkswagen Groep, zorgt voor een hoog veiligheidsniveau. Het belangrijkste doel was de veiligheid van zijdelingse crashes aanzienlijk te vergroten, wat werd gerealiseerd via de stoelbevestigingen, het deurkruis van de rolkooi en de deurpanelen. In totaal dichten zes lagen koolstofvezel en Kevlar het schuim in de richting van de cockpit af om de coureur en navigator te beschermen tegen scherpe elementen.

Top aerodynamica

Een ander belangrijk gebied waarop de technici en ingenieurs van ŠKODA Motorsport zich samen met hun collega’s van ŠKODA Technical Development concentreerden, was de aerodynamica van de auto. “Het belangrijkste ontwikkelingsdoel was meer downforce en tegelijkertijd het verbeteren de algehele aerodynamische efficiency van de auto,” legt Lukáš Vojík van de aerodynamische afdeling van ŠKODA AUTO Technical Development uit. Twee belangrijke onderdelen zijn de volledig nieuwe achtervleugel en de verbeterde luchtstroom over het dak. Hierdoor creëert de FABIA RS Rally2 twee keer zoveel downforce als de huidige rallyauto.

Perfecte balans

Tijdens de ontwikkeling werd tevens aandacht besteed aan de balans van de auto. De langere wielbasis en de overall grotere afmetingen gaven de ingenieurs nieuwe opties om de hoofdcomponenten van de auto optimaal in de auto te plaatsen. “Om het meeste uit deze lay-out te halen, zijn we in vergelijking met de vorige ŠKODA FABIA Rally2 helemaal opnieuw begonnen. Zo hebben we bijvoorbeeld de brandstoftank kunnen herpositioneren. In de motorruimte hebben we gebruikgemaakt van de grotere ruimte tussen de chassisbalken. We hebben ook de versnellingsbak, koppeling en het vliegwiel opnieuw ontworpen om minder energietraagheid en meer efficiency te creëren. Ook krijgt de nieuwe generatie ŠKODA FABIA Rally2 een grotere en efficiëntere intercooler, die niet onder de motorkap van de huidige auto had gepast,” vat Jan Krasula, projectleider voor de ontwikkeling van de ŠKODA FABIA RS Rally2, samen.

Private Lease

De meeste geven de voorkeur aan het kopen van een eigen auto, echter is dit zeker voor de nieuwe auto’s niet voor iedereen weggelegd. Een auto kost nu eenmaal veel geld. Mede om deze reden is private lease auto rijden steeds populairder.

Private Lease is een abonnementsvorm met een vast maandtarief, all-in. Hiermee rijdt u, zonder omkijken, in een gloednieuwe auto. En mocht u dan onverhoopt toch pech krijgen, dan kunt u rekenen op pechhulp.

De kosten voor brandstof, parkeren, wassen van het voertuig, bekeuringen en tolgelden komen voor eigen rekening. Er zijn een aantal aanvullende diensten die niet standaard bij de prijs zijn inbegrepen, maar die wel aangeschaft kunnen worden. 

De Leasemaatschappij koopt de auto en hij blijft hun bezit. Jij houdt je spaargeld dus lekker voor jezelf en hoeft je niet druk te maken over het verkopen of inruilen van je auto. Aan het eind van de overeenkomst lever je de auto weer in en kies je weer een nieuwe.

Opkomende merken om te leasen:

De grootste merken worden ook in prive lease het meest gekozen. Echter ook de onderstaande merken hebben scherpe lease aanbiedingen voor particulieren:

Keurmerk Private Lease

Erkend private lease aanbieders zijn  in het bezit van het Keurmerk Private Lease. Keurmerk Private Lease is hét kwaliteitskeurmerk om betrouwbaar een privé leasecontract af te sluiten. Het keurmerk is in samenwerking met de Consumentenbond ontwikkeld. De onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease reikt het keurmerk uit. Als aanbieder van privé lease word je uitgebreid getoetst voordat we het keurmerk kregen. In de Algemene voorwaarden zijn eerlijke spelregels opgesteld. Zo kun je met een gerust hart kiezen voor Privé Lease.

Volledig private leasebedrag wordt geregistreerd

Sinds 1 april 2022 wordt het volledige leasecontract ingeschreven bij het BKR. Voor 2022 was dit 65 procent. Bij een leasebedrag van € 400 per maand, wordt er nu € 19.200 ingeschreven in het BKR. Hierdoor wordt er door de geldverstrekker € 384 (2 procent van € 19.200) in mindering gebracht op woonlast, waardoor je minder hypotheek kunt krijgen.

Inhoudsopgave