Verzwaringsdeken voor kinderen: koopgids en tips

Verzwaringsdeken voor kinderen: koopgids en tips

Verzwaringsdeken kind kopen? In dit artikel vertellen we je precies waarop je moet letten als een zwaartdeken voor je kind zoekt.

Verzwaringsdeken zijn gestegen in populariteit in de afgelopen jaren, wat heeft geleid tot een stijging van de verscheidenheid van verzwaarde dekens op de markt. De opties van vandaag omvatten lichtere verzwaarde dekens op de markt in de richting van kinderen. Elke verzwaarde deken voor kinderen heeft een leeftijdsbereik – meestal 4 jaar of ouder – dus zorg ervoor dat u de productinformatie bekijkt voordat u er een koopt voor uw kind. Ouders moeten ook met hun arts overleggen voordat ze hun kind een verzwaarde deken laten gebruiken.

Verzwaarde dekens bevatten kogellagers, plastic korrels, glazen kralen of andere materialen die ze zwaarder maken dan normale dekens of dekens. Veel slapers vinden dat het extra gewicht in een verzwaarde deken een extra gevoel van veiligheid geeft, het helpt om angst te verminderen en leidt tot een meer ontspannen slaapervaring.

In dit artikel lees je wat het beste verzwaringsdeken kind is.

Beste verzwaringsdeken voor kinderen

  1. Het beste verzwaringsdeken voor kinderen is die van Nevali. De deken van Nevali voor kinderen om 4 redenen een goede keus. De prijs-kwaliteitverhouding is goed bij de Nevali. De deken is uitgevoerd in een vrolijk en speels onderwater design. Verder is de verzwaringsdeken gemaakt van een prettige stof. 
  2. Litollo heeft ook een goede verzwaringsdeken voor kinderen. Deze verzwaarde deken is gemaakt van bamboe en biedt daardoor een optimaal slaapcomfort. Het materiaal blijft namelijk goed koel. Door het materiaal heeft je kind ook minder last van huismijtallergie. Dit maakt deze verzwaringsdeken voor kinderen de meest luxe keuze. 

Hoe kies je een verzwaringsdeken voor kinderen?

Bij het kiezen van de beste verzwaarde deken voor kinderen, zijn er een verscheidenheid van factoren te overwegen, zoals het gewicht van de deken, de kwaliteit en duurzaamheid van de materialen die worden gebruikt in de constructie, en hoe gemakkelijk het is schoon te maken. Prijs is ook een belangrijk detail voor de meeste shoppers. Als u een deken gaat kopen, kan het helpen om de deken te vergelijken met soortgelijke modellen bij uw aankoopbeslissing.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een verzwaarde deken voor kinderen?

We zetten de belangrijkste factoren op een rijtje waarmee je rekening moet houden bij de aanschaf van een verzwaarde deken. Denk aan de unieke slaapbehoeften van uw kind en uw persoonlijke voorkeuren. Als uw kind ’s nachts warm wakker wordt, is ademend vermogen een belangrijke factor. Voor kinderen met een gevoelige huid of allergieën kan een hypoallergene deken de beste keuze zijn.

Gewicht

Een te zware deken kan ongemak veroorzaken of zelfs gevaarlijk zijn voor kleine kinderen. Een te lichte deken kan echter niet het nodige comfort en veiligheid bieden. Het kiezen van het juiste gewicht voor de verzwaarde deken van uw kind is van vitaal belang om er zeker van te zijn dat het de voordelen ervan ervaart.

Kwaliteit materialen

Gewichten dekens gemaakt van hoogwaardige materialen kunnen zorgen voor een betere slaapervaring voor uw kind. Hoogwaardige materialen kunnen ook voordelen hebben die u niet zou vinden in modellen van lagere kwaliteit. Kwaliteitsmaterialen kunnen bijvoorbeeld biologisch of hypoallergeen zijn, of ze kunnen andere speciale eigenschappen hebben om een specifiek type slaper te helpen. Hoogwaardige bekledingsmaterialen scheuren over het algemeen minder snel of raken minder snel versleten.

Materiaal overtrek

Het materiaal van de overtrek is belangrijk omdat het deel van de deken is dat je kind tegen zijn huid zal voelen. Bedenk of uw kind het deken liever zacht of strak heeft, en of het deken moet kunnen ademen of juist warmte moet vasthouden. Voor jongere kinderen kan de kleur of het ontwerp van de deken ook een aandachtspunt zijn.

Gemak van schoonmaken

Als een deken niet gemakkelijk schoon te maken is, zal het over het algemeen een kortere levensduur hebben. Regelmatig schoonmaken helpt om dekens vrij te houden van vlekken en bacteriën. Vooral kinderdekens zijn gevoelig voor vuil, waardoor het gemak van schoonmaken een belangrijke overweging is bij het kiezen van een verzwaard deken voor kinderen.

Prijs

De verzwaarde deken die u kiest moet binnen uw prijsklasse passen, terwijl het ook aan de slaapbehoeften van uw kind moet voldoen. Dekens gemaakt van kwaliteitsmaterialen zullen waarschijnlijk een hogere prijs hebben, maar deze dekens zullen ook meer duurzaamheid bieden, waardoor de investering op de lange termijn beter wordt terugverdiend.

Ademend vermogen

Gewichten dekens zijn bijzonder zwaar, wat betekent dat slapers gemakkelijk oververhit kunnen raken als de deken niet voldoende ademend is. Veel verzwaarde dekens hebben materialen en ontwerpen die geen warmte vasthouden, maar in plaats daarvan de luchtstroom stimuleren, wat zorgt voor een koelere nachtrust.

Wat de wetenschap zegt over zwaartedekens

Sommige studies tonen aan dat zwaartedekens een kalmerend effect hebben bij kinderen en volwassenen die lijden aan angst, slapeloosheid, autisme en adhd. Volgens een studie van Slaapwijsheid, helpen zwaartedekens angst te verminderen. De proefpersonen geloofden dat het gebruik van de deken hen een meer comfortabele, betere kwaliteit, en meer veilige slaap bezorgde. Ik heb zelf veel ervaring met het slapen onder een zwaartedeken. Ik merk dat ik sneller in slaap val en ook dieper en beter slaap gedurende de nacht.

Veelgestelde vragen

Hoe werken verzwaarde dekens?

Het extra gewicht in een verzwaarde deken is bedoeld om slapers een gevoel van veiligheid en comfort te geven, waardoor ze een betere nachtrust kunnen bereiken. Een verzwaarde deken is meestal gevuld met glas of plastic pellets om het zwaarder te maken dan de gemiddelde deken en de voordelen van diepe druk aanraking (DPT) therapie te bieden.

Hoewel niet alle beweringen over verzwaarde dekens wetenschappelijk zijn bewezen, suggereren recente studies dat verzwaarde dekens angst kunnen helpen verminderen.

Fabrikanten brengen verzwaarde dekens meestal op de markt voor mensen met angst, slapeloosheid, ADHD, of andere problemen die hen ervan weerhouden goed te slapen. Hoewel een verzwaarde deken niet gegarandeerd helpt, kan het het proberen waard zijn als uw kind last heeft van angst-gerelateerde slaapproblemen.

Zijn verzwaarde dekens veilig voor kinderen?

Indien correct gebruikt, zijn verzwaarde dekens veilig voor de meeste kinderen die meer dan 25 kg wegen en ouder zijn dan 3 jaar, zolang de deken een geschikte grootte en gewicht heeft. Wij raden u aan de arts van uw kind te raadplegen voordat uw kind een verzwaarde deken gebruikt. Veel fabrikanten raden het gebruik van hun dekens voor baby’s of peuters af. In feite, op een paar uitzonderingen na, maken de meeste fabrikanten hun verzwaarde dekens speciaal voor oudere kinderen, tieners en volwassenen.

Kinderen kunnen moeite hebben om een te zware deken af te doen. Dit kan hun bewegingsvrijheid beperken en zelfs tot verstikking leiden of hun bloedsomloop verminderen. Kinderen van alle leeftijden met ademhalings- of hartproblemen, of bepaalde andere gezondheidsproblemen, mogen geen verzwaarde dekens gebruiken.

Voor een veiliger gebruik van een verzwaarde deken voor kinderen, moet u ervoor zorgen dat het hoofd en de nek van uw kind niet worden bedekt door de deken en moet u er altijd voor zorgen dat ze de deken gemakkelijk kunnen verwijderen.

Hoe zwaar moet een verzwaarde deken voor kinderen zijn?

Bij het kiezen van een verzwaarde deken voor een kind, is het over het algemeen het beste om te zoeken naar een deken die 10% van hun lichaamsgewicht weegt. Bijvoorbeeld, als uw kind 25kg pond weegt, is een gewogen deken van 2 kg het meest geschikt.

Hoeveel kosten verzwaringsdekens voor kinderen?

Over het algemeen ligt de prijs voor verzwaarde dekens voor kinderen tussen de 40 en 180 euro. Vanwege hun kleinere afmetingen en lagere gewichten, zijn verzwaarde dekens voor kinderen meestal minder duur dan verzwaarde dekens voor volwassenen. Echter, de prijs voor een verzwaarde deken voor kinderen kan variëren, afhankelijk van de kwaliteit en het type van de gebruikte materialen in de deken, waar de deken is gemaakt, de constructie, en andere factoren.

Helpen verzwaarde dekens kinderen slapen?

Onderzoeken bij kinderen met autisme hebben aangetoond dat verzwaarde dekens kinderen kunnen helpen sneller in slaap te vallen, hoewel de resultaten geen uitsluitsel geven over de vraag of ze kinderen helpen in slaap te blijven of te genieten van een betere kwaliteit slaap. Als uw kind moeite heeft in slaap te vallen door angst of een ander probleem, moet u met uw arts praten over het gebruik van een verzwaarde deken als slaapmiddel.

Hoe zwaar moet de verzwaarde deken voor mijn kind zijn?

Over het algemeen moet een kinderdeken 10% van het lichaamsgewicht van het kind wegen. Omdat dekens in beperkte gewichtsopties verkrijgbaar zijn, kunt u ervoor kiezen een deken te gebruiken die 1 of 2 pond lichter of zwaarder is dan deze aanbeveling. Test het deken met je kind om er zeker van te zijn dat het niet te beperkend is.

Welke maat verzwaringsdeken is het beste voor kinderen?

Verzwaarde dekens in kinderformaat meten meestal 30 of 40 inch bij 50 of 60 inch. Kleinere dekens zijn over het algemeen beter voor een kind. Uit veiligheidsoverwegingen wil je dat je kind de deken kan bewegen en eronder vandaan kan komen.

Hoe maak je een verzwaarde deken schoon?

Reinigingsmethoden voor verzwaarde dekens variëren op basis van het ontwerp van de deken en de materialen die zijn gebruikt in de constructie. Katoenen en polyester dekens zijn over het algemeen het gemakkelijkst te onderhouden omdat ze duurzaam zijn en gemakkelijker gewassen kunnen worden. Voor een gemakkelijke reiniging kunt u het beste zoeken naar een dekentje dat thuis in de wasmachine gewassen kan worden of een dekentje met een afneembare hoes.

Is het veilig voor kinderen om een verzwaringsdeken te gebruiken?

Voor kinderen van 3 jaar en ouder zijn verzwaarde dekens die geschikt zijn voor hun leeftijd veilig. U moet echter het gebruik van een verzwaringsdeken bespreken met de arts van uw kind voordat u tot aanschaf overgaat. Verzwaarde dekens zijn niet veilig voor kinderen met bepaalde gezondheidsproblemen, vooral ademhalingsproblemen en hartproblemen. Een te zware verzwaringsdeken kan ook leiden tot verstikking of problemen met de bloedsomloop. Als u besluit een verzwaringsdeken voor uw kind aan te schaffen, is het belangrijk dat u de juiste maat en het juiste gewicht kiest.

 

Inhoudsopgave