Handige tips voor het opnieuw indelen van je woonkamer

Handige tips voor het opnieuw indelen van je woonkamer

Ken je dat gevoel, dat wanneer je je woonkamer binnenstapt en je eigenlijk het gevoel hebt dat het wel tijd is voor iets nieuws. Met je regenjas aan stap je vervolgens de deur uit om even een rondje met de hond te doen en dan opeens heb je het, je gaat je woonkamer opnieuw indelen. Want waarom zou je allemaal nieuwe spullen aanschaffen, terwijl hetgeen wat je nu nog hebt, in principe allemaal nog goed is? Door je woonkamer opnieuw in te delen, creëer je namelijk een compleet nieuwe look en feel, waardoor je zult zien dat je het idee hebt alsof je een hele nieuwe kamer binnenstapt. Toch zijn er wel een aantal praktische tips om rekening mee te houden, voordat je hier daadwerkelijk aan begint. Speciaal daarom hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

 

Haal je kamer leeg

Om goed overzicht te kunnen bewaren, is het aan te raden om eerst je hele kamer leeg te halen. Wel is het dan handig dat het buiten droog is als je geen plek in de garage of schuur hebt. Zelf kun je namelijk wel een regenjas heren dragen, maar je meubels worden dan wel nat als het regent. Heb je deze mogelijkheid niet, dan is het aan te raden om alle meubels naar één kant te schuiven, zodat je een beeld hebt bij de ruimte die je nu daadwerkelijk hebt. Nadat je dit hebt gedaan, is het zaak om je woonkamer en ook je meubels op te meten. Waarom, dat vertellen we je in de volgende alinea.

 

Maak een plattegrond

Heb jij alle meubels aan de kant geschoven, omdat je alleen een regenjas dames hebt en dus geen garage om ook je meubels droog te houden, dan is het nu tijd voor het maken van een plattegrond. Hiervoor heb je de maten van je woonkamer nodig en ook de maten van je meubels. Dit doe je uiteraard wel op schaal. Dus is je woonkamer 10 bij 5 meter, dan is het aan te raden om te werken met een schaal 1:20. Dat wil zeggen dat je op papier 20 x 10 centimeter hebt. Dit doe je ook voor je meubels en deze knip je vervolgens uit. Nu kun je beginnen met het schuiven van de meubels, tot het moment dat je een geschikte indeling hebt gevonden welke ook past.

 

Zet alle meubels op de plek

Nadat je flink hebt lopen schuiven, is het tijd om de plattegrond tot werkelijkheid om te zetten. Schuif daarom dus nu al je meubels zoals je dit op de plattegrond als hebt gedaan, in de juiste positie en kijk of het ook in het echt hetzelfde is als je had gehoopt. Is dit het geval, dan kun je de accessoires weer terugplaatsen en in je woonkamer als nieuw! Houd er overigens wel rekening mee dat je ook te maken hebt met verschillende aansluitingen, voor bijvoorbeeld internet en televisie. Niet heel erg, maar wel handig om goed naar te kijken.

 

Inhoudsopgave