Heeft u een verstopt riool in Den Haag? Hier een aantal tips om het op te lossen en te voorkomen

Als u dit leest, is de kans groot dat uw afvoer of toilet verstopt is. En als het problemen veroorzaakt in uw huis, dan is het tijd om er iets aan te doen. Volg gewoon deze eenvoudige stappen en je hebt in een mum van tijd een werkend riool!

Wat kan je zelf doen aan een verstopte afvoer?

Als je bang bent voor de geur, maak je dan geen zorgen. U kunt een ontstopper gebruiken om de afvoer te ontstoppen door regelmatige en gelijkmatige druk op de verstopping uit te oefenen tot deze beweegt. Werkt dat niet, giet dan kokend water in uw afvoer en ga niet zomaar met allerlei reinigingsmiddelen werken. Dit helpt om zeep of andere troep die uw leidingen kan verstoppen te verwijderen.

Als geen van deze oplossingen werkt, bel dan een rioleringsbedrijf die u kan helpen uw riool te ontstoppen in Den Haag.

Hoe weet je of je riolering nog wel goed functioneert?

U kunt op verstoppingen controleren met een lange houten stok of staaf. Duw de stok in de opening van uw toilet en beweeg hem rond om te controleren of er geen verstoppingen zijn. Als u afval ziet dat aan de binnenkant vastzit, verwijdert u dit met water en een borstel of trekker (indien nodig).

Als u tekenen van schade of slijtage ziet aan uw toilet of andere voorzieningen die in het riool terechtkomen, overweeg dan om ze te laten vervangen voordat ze te beschadigd raken om nog gerepareerd te kunnen worden.

Een andere manier om de goede werking te controleren is door middel van een camera-inspectie van uw rioolleiding. Zo kunnen we zien wat er onder de grond gebeurt, zodat we eventuele problemen zo snel mogelijk kunnen identificeren en weten hoe we ze het beste kunnen verhelpen!

Verstopt riool door vet

Als u een verstopte afvoer heeft, is de kans groot dat vet de boosdoener is. Vet kan op veel plaatsen in uw huis voorkomen:

  • Gootstenen
  • Badkamer gootstenen en badkuipen
  • Douche afvoeren
  • Toiletafvoeren

Haren in de badkuip

Haar is de meest voorkomende oorzaak van verstopte afvoeren, en als u het niet verwijdert voordat het zich ophoopt, kan uw afvoer verstopt raken.

Haren kunnen een reeds volle buis verstoppen of zelfs de afvoer volledig blokkeren. Als dit gebeurt, heeft u niet alleen een onaangename geur in uw badkamer, maar kan het water ook niet meer door de leidingen stromen.

Als uw afvoer defect is en problemen veroorzaakt, kunt u het beste contact opnemen met een expert om deze voor u te repareren

Als uw afvoer defect is en problemen veroorzaakt, kunt u het beste contact opnemen met een expert om deze voor u te repareren.

Verstopte afvoeren kunnen gevaarlijk zijn. Ze kunnen overstromingen en andere problemen veroorzaken die u meer dan alleen geld kosten.

Wanneer een verstopte afvoer ernstig genoeg wordt, kan het leiden tot slechte geuren of zelfs gezondheidsproblemen waarvoor in extreme gevallen een ziekenhuisopname nodig is.

https://www.rioolgroep.com/

Inhoudsopgave