De gloeiende wonderen van Neo Lights

In een wereld gevuld met zoveel hardheid, is het fijn om te weten dat er nog steeds dingen zijn die gloeien. Van de zon die op een sombere dag achter de wolken vandaan komt, tot de sterren die naar je knipogen vanuit een heldere nachtelijke hemel, tot de kaarsen die flikkeren op een verjaardagstaart; er is iets speciaals aan dingen die hun eigen licht produceren. En in de wereld van de verlichting is er niets zo bijzonder als neonlichten.

neoncompany

Wat zijn neonlichten? 

Neonlichten zijn gassen die licht produceren als er elektrische stroom doorheen wordt geleid. Het meest gebruikte gas in neonverlichting is neon, vandaar de naam, maar er kunnen ook andere gassen gebruikt worden, zoals argon, krypton en xenon. Neonverlichting bestaat al meer dan honderd jaar en werd oorspronkelijk gebruikt voor reclamedoeleinden. In de loop der jaren is neonverlichting echter populair geworden voor allerlei toepassingen, zowel binnen als buiten.

 

Neonborden worden algemeen beschouwd als een van de meest efficiënte vormen van reclame. Ze zijn van grote afstand zichtbaar en moeilijk te missen. Neonborden zijn ook zeer veelzijdig; ze zijn er in een groot aantal kleuren en vormen, en kunnen zo worden gemaakt dat ze bijna elk denkbaar woord of zinsdeel spellen. Als je ooit een uithangbord hebt gezien dat eruit ziet alsof het gemaakt is van heldere fluorescerende buizen, dan is de kans groot dat het een neonbord is!

 

Neonlichten zijn ook populair voor gebruik in huizen en tuinen. Ze kunnen een vleugje eigenzinnigheid of elegantie toevoegen aan elke ruimte. Als je bijvoorbeeld een rij witte feeënlampjes in je tuin ophangt, kan dat een romantische sfeer geven, terwijl een groen neon “bier”-bordje in je huisbar een leuke persoonlijkheid aan de ruimte toevoegt. Wat je stijl ook mag zijn, er is beslist een neonlicht dat bij je smaak past!

Dus als je je ooit down voelt of opgevrolijkt moet worden, bedenk dan dat er nog steeds dingen in deze wereld zijn die helder stralen – letterlijk en figuurlijk. En als je iets speciaals zoekt om wat licht in je leven te brengen, overweeg dan te investeren in een paar neo-lampen! Geloof ons, je zult er geen spijt van krijgen!

 

Inhoudsopgave